fbpx
Tag

pre Archives - SALHA ZAIN

Premium Beautiful

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful 3 Comments

Announcement!!!!

To all beloved ladies out there…

Good news for you…

Promo still ON…we haven’t received any final notice from the company yet…

Maybe it can ends anytime..

So grab the chance when it still ON…

U can save up to RM800…i repeat RM800 tau bukan RM80 ok…

Aaaaaaand……..

Pada sesiape yang beli Premium beautiful akan berpeluang untuk dapat VIP tiket FREE ke Hong Kong

Everything is F.O.C!!

So ape tunggu lagi…nk tau lebih lanjut??

Buzz me 016-3229453

or

012-2229453

or email me at

salha2910@gmail.com


P/S: i received so many positive feedback from my customer..

I lost 2 kg in a week, my waist drop 3 inches,i punye back pain gone, pinggang akak ade shape dah..dulu tegak je…..

and my result that other people say…kak salha memang serious different..byknyeee turun (baru smlm my adik ipar ckp)….and etc…

Oh im so happy!!!

Muahs…!!

XOXO

Congratulations..

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Congratulations to Adliza and Hane kerana qualify jam tgn…Jam ialah simbolik of something…which orang tu dah capai 100,000 sales dalam mase sebulan and income besaaaaaar dalam biz…nk tau besar mane???…

Sila tanye tuan empunya diri yee…hehe…

Ini die qualifier Jam Tangan..

Adliza qualify on December….

Heeee…gorgeousla uuu ni…suke tgk u mekap…cantekk..

and…

Hane qualify on January…

Hane memang ratu handbag…tiap2 bulan memang bertukar handbag die……cantikkan her Ferragamo…

So who’s next????


Kite tengok bulan depannnn yee…..hehe….

Azam Tahun baru 2011…

By Business, Motivation, My story, Premium Beautiful 3 Comments

Salam semua…sorry sgt lame tak update coz salha busy betul lately…ok kite mulakan dengan Azam Tahun Baru..

Apa azam tahun baru anda????

Heehe…as for me…

Alhamdulillah, syukur pada Allah ke atas keberkatan usia yang dikurniakan kepada Salha sekeluarga..Memang banyak perubahan yang berlaku pada Salha sepanjang tahun 2010 until now..

Dulu2…ingaaaat lagi….setiap kali tahun baru je..rasenye macam biase saje…Tapi bile Salha masuk biznes, i sentiasa ade target dan focus…Bile ade target, kite akan jadi semakin sharp dan berani hadapi segala cabaran semata2 untuk capai impian kita..

Jadi tahun 2011 ni Salha benar2 berazam agar semakin banyak lagi perubahan positif yg berlaku…InsyaAllah…

Tahun ni Salha berazam..

1) Pangkat CDM

Just around the corner…i nk jadikan sebagai pembuka tirai tahun 2011 ni…salha nk jadi macam my leader CDM Hanis…very inspiring leader…InsyaAllah..i will be like u dear…

2) Dream car..

Ini adalah H.A.R.U.S!!!

Dah lame i idam nk bawak kete bmw…sampai naik Vios rase cam naik BMW…tengah tunggu ni mane tah tak sampai2…!!

3) Nak jadi seorang leader yang akan melahirkan ramai leader yang boleh dapat income 5-6 angka..

Hanis (my leader) RM150k

Adliza -RM 18k

Me -RM40k

next will be..(dh hampir dah)

1.Hane

2.Ayu

3.Aishah

4.Izyan

5.Hidayah

4) Hong Kong trip..

Nak bawak ramai2 ke HK…Girls!Let’s do it together!!

Setakat ni baru 6 orang- and ramai yang dah sebelah kaki lagi nk gi HK…so teruskan usaha..

5) Income…

Tahun ni salha betul2 nk dapat income rm100k a month…tak sabar sgt..my leader dah buktikan…now its my turn…Kalau hanis boleh, insyaAllah salha pun boleh coz salha dibawah pimpinan beliau..bile kite betul2 ikut orang yang yang dah berjaya..InsyaAllah kite pun akan berjaya…jgn ikut orang yang tak berjaya…memangla kite tak kemana…sentiasa rujuk pada pemimpin yang betul..biz ni its all about Follow The Steps and Follow The Leader!!

6) Bawa mak dan ayah menunaikan haji…

InsyaAllah tahun ni…dah mintak mak ayah daftar dh untuk gi haji tahun ni…itulah impian mak and ayah salha…still teringat dulu2…masetu salha still surirumah..and mak salha dulu jual kuih raya..mak pernah ckp ” nanti kalau mak kumpul2 duit kuih tart ni nanti, tahun depan mak boleh gi haji”…jantung salha rase nk jatuh jap sbb sedih sgt…coz salha tau if dgn kuih tart camanela nk gi haji…mau mak kene tunggu 10 tahun baru boleh pegi…mak pun dh makin tua..tapi tahun ni camanepun salha akan pastikan kaki mak ayah salha akan jejak di masjidil haram…insyaAllah..insyaAllah…

7) Savings

This year target RM500k…and awal next year, tak sabar salha nk bergelar millionnaire….

Hehe…dulu rase cam sampai mati pun nk jadi jutawan tu macam mimpi jelaaaaa…tapi dgn biz ni, impian nk jadi jutawan macam dekat sgt dah…tak sangka a fulltime housewife with ZERO income pun berjaya pegang income 5 figure setiap bulan, berjaya bawa BMW,berjaya luaskan empayar perniagaan hampir 30 negara seluruh dunia and hampir bergelar jutawan…Alhamdulillah syukur pada Allah…

Jadi, kalau salha boleh buat…anda pun boleh juga…WHAT U HAVE TO DO ialah..

FOLLOW  LEADER yang betul..yang dh berjaya…jangan follow org yang tak berjaya or orang yg langsung tak buat biz ni atau forum2 yang tak berfaedah diluar sane…Harus rapatkan diri dgn pemimpin kite…coz diela sifu kite…ikut apa saja yang die buat..sentiasa rujuk die…CONFIRM kite dapat jadi cam die…cthnya memang dh terbukti…salha memang ikut hanis..sampai orang panggil kami KEMBAR…dulu income hanis waktu DDM dalam RM30-40k..now salha pun DDM and dapat income macam tu…bile hanis jd CDM income rm150k…u all rase income i akan jadi macam tu tak bile i CDM…CONFIRM BOLEH….That’s what i call FOLLOW THE LEADER…

MATLAMAT kene firm…jangan berubah2 setiap mase…kalau bulan ni kita nk capai sesuatu.. WORK ON IT…kene ade time frame…jgn delay matlamat anda…bile dh terbiasa delaaaay je…jadi goal kite pun tah kemana…lame2 makin jauhla kite ngan matlamat kite…

ISTIQAMAH…buat berterusan…dont ever give up easily…bile jatuh bangkit semula…salha, hanis,even kak ana pun pernah jatuh..tapi kami tak pernah give up…cuba bygkan if kak ana give up, agak2 kak ana dapat ke jadi multi-millionnaire…income rm1.5 mil a month…jadi one of the most successful multi millionnaire entrepreneur di Malaysia ni…tersenarai dalam Top 10 multi-millionnaire di majalah Personal Money, dapat Award Empowerment of Women of The Year..

BERKORBAN…kalau nk berjaya perlu ade banyak pengorbanan…pengorbanan masa, tenaga, duit…bayangkan yeh…Kite nk berjaya, nk jadi jutawan, nk pegang income juta-juta…tapi tanak korban masa…nk dok relax kat rumah,nk tido golek2 depan tv…rase2, kalau macam ni boleh jadi jutawan tak..hmm…fikirkan…

Tea Time With Rina Salleh..

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful, Uncategorized No Comments

rina salleh gadis melayu

Siape yang tak kenal dengan Rina Salleh… Juara / Pemenang Gadis Melayu 2010…Salha and biz partners..Ida and Nurul berjumpe dengan Rina 2 minggu lepas di Alamanda…Rina sangatla lembut orangnye…cantik and manis je…memang Salha sokong betul Rina menang Gadis Melayu..

Rina pun salah seorang pecinta PB…(welcome to our PB Lovers Club) dear…

She said, 1st time die pakai PB ni die terus jatuh cinta….Love at first sight namenya…

Even Rina berbadan slim, tapi she said…badan die rase tak cantik if tak pakai PB….sangat2 beza..pakai PB dgn tak pakai…

She said..after pakai je..

She luuuurveeee her posture…terus tegak and rase confident sgt2..

She luuuurve her curves….even rina slim tapi dulu badannya tak se-curvy bile pakai PB…

She feels energetic!!..Tak kisahla bekerja 24 jam sehari pun…badan bertenaga jee….tak letih lesu bile balik keje…

Aaaanddd…

The BEST THING is badan Rina sihat dari penyakit2 yang biase berkaitan dgn wanita…especially migrain and cramp perut….!!So..to all single ladies out there…anda pun tak terkecuali untuk pakai PB ni k…PB bukan untuk orang yg dh kahwin jeee….

So that’s why she really loooovveeeeee it!!!

rina salleh gadis melayu

rina salleh gadis melayu

rina salleh gadis melayu

And now, Rina is one of Premium Beautiful Lover dan juga one of our Biz Partner…

Rina dengan berbesar hati ingin mengadakan GATHERING/Hi-Tea khas EXCLUSIVELY to all PB buyers Rina.

Aaaandd….bukan tu je…

Rina juga akan mengadakan Mini Grooming Workshop and Rina akan kongsi pelbagai tips grooming and termasuk fesyen tips 🙂

Kalau ada yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai PB and the BUSINESS boleh hubungi:


admin@rinasalleh.com

0123939692(Ida)/idafahani@yahoo.com

or

Yours truly,

016-3229453


p/s: credit to IDA and NURUL

Congratulations!!!

By Business, Premium Beautiful One Comment

congratulations-576217191

Congrats to my dear ADLIZA on her achievement :

Qualify ke Perth

Qualify Jam Tangan….

Dan….

Income berbelas ribu (beberapa bulan saje buat bisnes)…

Congraaaaaaaaaats dear!!!

Im really proud of youuu!!


adliza

And….

Congratulations to all my dear Bisnes Partner yang berjaya mendapat pangkat

Senior Sales Manager

SSM Hidayah

SSM Izyan

SSM Ayu

SSM Hezra

SSM Hanie

Congratulations to all of you…

Im so proud to all of you…

Jom bulan ni kita sama2 dapat jam dan trip Hong Kong pulak lepas ni…

I know u all can do it!!!

Book your FREE flight ticket NOWWW!!!!


Love you all so much…

MUAHSSSS!!!!!


Premium Beautiful

By Premium Beautiful No Comments

Testimonial from customer Salha…

Baru pakai 5 hari dh rase perbezaannya…

Inilah yang dikatakan MAGIC!!

Hanya pemakai PB saje yang tau how MAGIC it is….

Congrats Lily!!

lily

Pagi ni masa pakai PB i notice belakang long bra dah ada ruang sikit. Hari tu masa mula-mula pakai sendat sikit. Now starting to lose. And its true, macam yang Lily tengok2 kat blog Salha n others’ testimoni, pakai beberapa hari je dah start rasa perbezaannya. Rasa lebih selesa n dah macam second skin to our body.

Masa mula-mula pakai rasa lain gak sebab dah lama tak pakai korset. Rasa macam badan disokong n padat. Nak gerak2 pun rasa pelik tapi sebenarnya walaupun pakai PB boleh buat ape je kerja.


These are among positive different yang Lily notice selepas pakai PB:-

1) FIRST DAY, Lepas aje sarung PB (first time ambil masa dalam 5 minit ke atas) terus nampak shape kita berubah! PB membentuk lekuk /curvy yang mana patut so Pinggang nampak ramping and suddenly size cup bra bertambah. Alamak!! *wink* Salah satu benefit PB ialah ia akan memberikan size sebenar lingerie yang patut kita pakai coz memakai baju dalam yang salah size sebenarnya sangat mempengaruhi pembentukan badan. Huhu..

2) SECOND DAY, Dapat pakai pants to office tanpa rasa tak selesa (ketat) coz PB dah menyokong and membentuk Peha. Sangat selesa and more confident. Walau pakai seharian, tak berpeluh and kerap buang angin.

3) FOURTH DAY, Suddenly Lily perasan bila duduk automatik posture badan tegak and nak duduk bongkok pun tak boleh sebab badan dah disokong oleh PB. But..kita tak rasa lenguh pun walaupun seharian duduk tegak macam tu kat ofis. Among kawan2 yang kenal rapat dengan Lily mesti notice yang Lily bila duduk agak bongkok so Alhamdulillah sebab pakai PB ni indirectly dengan sendirinya membantu kita memperbetulkan posture badan & tulang belakang.

4) YESTERDAY, lebih tepat sebelah malam (malam tadi) waktu tak pakai PB, Lily perasan n rasa perut lebih tegangbahagian rahim tu dah semakin pejal n tak menggelebeh. Happy sangat and tak sabar nak dapatkan perut yang Flat macam before mengandung dulu. And bahagian yang ada strecth mark dah makin pudar. Alhamdulillah..

Oh ya! untuk dapatkan hasil maksimum Lily sangat mendisplinkan diri pakai PB ni at least 8 jam sehari kecuali hari cuti kat rumah. Kalau keluar weekend pun Lily pakai sebab nak result cepat. Yelah..dahlah tak sempat exercise, tak boleh diet so the least and easiest thing that i can do is pakai PB which is like baju dalam je sekarang. Sangat mudah and yang penting ada HASIL positive.

Alhamdulillah..

Ni link Lily…

http://lifestoryoflily.blogspot.com/2010/11/19-11-10-my-experience-with-premium.html


P/s: So far boleh dikatakan semua customer PB Salha 100% resultnya positive…Alhamdulillah…

Im so happy for all of you, beautiful ladies!!!!

012-222 9453

salha2910@gmail.com

Beautiful Life..

By Business, My story 2 Comments

How beautiful the business is kalau tiap-tiap hari can generate rm600 a day…

Itu tak termasuk dengan kereta yang FREE dan..

Travel yang FREE…

Haih lepas ni Perth pulak…

Alhamdulillah jumpe dengan biz ni..

Hope that end of 2011…i want to have my 1st Million…and..

6 figure income…$ * * *, * * *.00 every month…..

Ka-ching!!!

P/s: I nak start berangan from now coz i know every time i berangan akan jadi kenyataan…InsyaAllah…

With premium beautiful, your life will be beautiful!!

sa

This pic taken from hubs i-phone before we all nk gi dinner on my birthday nite..

Premium Beautiful..

By Business, Premium Beautiful No Comments

My beloved biz partners a.k.a Premium Beautiful Experts…

Adliza, Nurul and Ida akan ke Kelantan esok…

Kami akan melebarkan lagi sayap kami ke seluruh pelusuk

Malaysia…

Kami akan berada:


Di Kota Bharu dan Pasir Mas

12 November 2010

Dari 8 am – 9 pm


Kami menyeru pada semua warga Kelantan, blog2 reader,

kawan-kawan FB, Twitterian kami yang tercinta…

Sesiapa yang berminat untuk mencari peluang business untuk

pendapatan 5-6 angka..

Inilah masanya dan rebutlah peluang ini…

Kami sudah buktikannya!!!


swiss1-10

Sekarang giliran anda pula!!!!


Call our experts NOW and book your appointment!!!


Liza

019-2666-160

Nurul

019-2172-608

Ida

012-3939-692



Im so Happyyy!!

By My story, Uncategorized No Comments

Saye sungguh happyyyy!!!

Happy..happy..happy…!!

Firstly because…i qualify to Perth…Yeayyyyyyyyyy!!!!!

Perth…. here i comeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

perth1

Tak sabar nk explore the city at night!!

perth2

ambik gamba and sunbathing kt beach...ceehh!! perasan...

perth-shop

aaaannddd...shopping!!!!

Tak sabarnyeeeeee!!!!!


Then, semalam saye jumpe 3 orang client…semuanye my blog reader…happy sangat jumpe diorang….to Siti, Lily, and Baizura…seronok sgt jumpe u all k!!Selama ni just email2 je…then bile jumpe and sembang macam2 cerita keluar…memang cool la u all!!!

So semalam lagi best bile Baizura cakap…Salha…u dah kecik dari gamba baju biru TV9 tu…i dalam hati..melonjak2 happyyy ok…..hehehe…..so nantikan gamba terbaru ku yeee…..Misi harus diteruskan…yes Salha…u can do it!!!


So today…i happy jugak…i tgh dok kat my home office and tgh browse..kata mane tempat yang nk bermanja-manjakan diri…u all tau tak Spa mane2 yg best….yang boleh massage and facial…i really nk pamper myself selepas penat berbisnes…(penat ke?hehe)..

So please u all mane tempat best utk pamperkan diriku ini…

massage

Oh sedapnye orang massage badan...

massage11

rendam2 kaki kt air....best nye...

massage2

orang urut muke..mesti tertido terus i...

Kalau korang ade suggestion, bagitau k!!!

Anything call and sms me…

012-2229453

salha2910@gmail.com

Thank you Premium Beautiful…

By Premium Beautiful 6 Comments

Oh im so happy today!!

Seluar saye size 14 dh longgar and nk kene pakai size 12…

Just in a week saje…

Balik2 Switzerland haritu i admit memang badan i naik mendadak-dadak and membuak-buak…mane taknye…segala jenis cheese, coklat, susu, western food, cake , macaroon semua pun i makan…pade saye yg hantu makan ni…dapat pergi holiday camni…confirm tak lepaskan peluang nyee utk nak rase semua makanan kat sane…selagi perut ni boleh sumbatla orang kate…bile nk makan banyak bukak pulak waist nipper PB…langgar pantang sungguh haku ni kan…haih…makanan kat sane sedap betuuul…semua restaurant 5 star pulak tuh…ape lagi…!!


Sekali balik kl je, memang badan rase cam belon la…sampai baju yg bawak gi Swiss pun habis semua tak muat…sebelum gi Swiss boleh siap pakai high waisted belt lagi…bile balik belt pun ntah kemane sebab dh ketat… Lagi teruk…siap ade a few blog reader ku yang sungguh baik hati, siap kutuk i kaw-kaw punye…..tapi takpelaaa… i maafkan anda semua…memang i pun admit yg badan i memang dh naik pun …


So, tak boleh jadi sungguh camni…just this week saje…start hari Isnin minggu ni…i dgn segala disiplin nye tak melanggar pantang PB iaitu, pakai PB 8jam sehari, tak cheating2, makan pun tak berlebih-lebihan and minum air banyak…


And…resultnye…my seluar sudah longgar…yeayyyyy…

Today jumpe cilent i kt OUM, Eray and kawan2..diorang pun nmpk seluar i dah longgar…..

Every 3 days hilang 1kg…then 1 kg…bestnyeeeeeee!!!!!

Now i sgtla bermotivated untuk teruskan lagi….

Nk kurus kering macam Nicole Richie boleh tak….hehe berangan kan…

Anyway, ni gamba BEFORE i….mase ni baru2 balik Swiss and ni mase masuk Program Hujah TV9…

_dsc3235

Nk tengok gamba after??…

Nantikan kemunculankuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yeah!!!!Wooohooooo!!!!!!!!!!!!

012-2229453

salha2910@gmail.com