fbpx
Tag

Premium Beautiful Archives - Page 2 of 11 - SALHA ZAIN

Congrats Lily!!

By Success StoryOne Comment

Congrats Dear!!

Just dalam mase yang sangat singkat dah achieve macam2 dalam business…

Lily dah dapat pangkat Diamond Sales Manager(DSM)..and now she preparing herself for Double Diamond Manager (DDM) which just around the corner sajeee…DDM bermaksud , satu je step lagi to the highest level in the biz..and paling best is…bawah pimpinannya, lily juga bakal melahirkan 3 orang pemimpin yang berpangkat DSM…hebaaatt!!

And Alhamdulillah…Lily bakal diterbangkan ke Holland dan Belgium..Qualified fully sponsored trip from syarikat…Lily, i tak sabar nk tengok how happy u are bile sampai sane…sebab trip ni TAKKAN sama dgn trip 5 star yang yg u pernah pergi before…trust me..hehe…

so inilah Lily…

IMG 0609Lily ni…hmmmmmmmmmmmmmmmmm………….

U ols nk tau tak???….(suspense tak bunyik)………..

Sebenarnya, lily ni bukan calang-calang orang…she a Senior General Manager di sebuah syarikat gergasi kt Malaysia ni…she’s a very important person dalam merangka strategic planning utk syarikat beliau..kalau ckp dari segi income dah memang 5 angka setiap bulan…and as far as know…her father and her hubby pun is a very important person too…dekat syarikat gergasi juge..kalau ckp dari background her family mmg gerunla….

and lily seorang yang i rase memang dh ade cukup everything…ckp je semua ade…kereta yg besar, rumah yang besaaaaarrrrr….i really adore her house…and sampai i lantik lily jadi my interior designer kalau nnti i dh dapat rumah idaman i nnti…masuk rumah lily tetibe cam rase masuk rumah bukan kt malaysia..ala2 Classic English gethuuu..pastu kt her backyard siap ade jacuzzi lagikk…haih…gambar kat atas nih mase lily buat tea party kt her house and definitely we all enjoy sakan mase ni…

In summary, she has everything already, but one thing yg i kagum about her…Lily still consider utk join Premium Beautiful business coz she said, ” bile kite berada kat atas sekalipun, we still dont have enough time with our kids..” tu senior general manager ckp tuu…so just imagine kalau ade diantara kite yang still tgh climb the ladder…and bercita2 utk pegang title paling tinggi kt syarikat… hmmm….she said “bila kita buat biz, mase kite fleksible…kite yang tentukan masa kita, kite yang tentukan how many hours kite nk bekerja and kite tentukan kat mane kite nk set up office kite (jumpe client)..kat pavillion, klcc or wherever yang kite suke…yang paling best…the income solid mcm income kite bekerja…

Yup, income lily dh nk same cam income mase beliau bekerja and malah beliau akan capai tahap income lebih tinggi lagi iaitu income 6 angka sebulan…insyaAllah…

IMG 0801ni kawan2 lily…terdiri dari orang2 yang hebat juge…semuanya position tinggi di syarikat and background lebih kurang same ngan lily…

IMG 0831

IMG 0829dekat booth lily and linda bersama rakan2 kongsi yang lain…and InsyaAllah…Lily and her group akan lebarkan sayap business ke London dengan kerjasama bakal rakan kongsi beliau disana…

229648 2298451462754 1293153278 32714684 4720717 nlily and hubby…so lovely couple…

284464 2298449422703 1293153278 32714678 5124254 nMacam Bella ngan Edward Cullen…huhu…

252118 2298419741961 1293153278 32714606 4356661 nHer lovely kids…

281448 2298422542031 1293153278 32714610 1795751 nso lovelyyy…hmmmm…

198766 2298443462554 1293153278 32714656 4788313 nOh what a lovely life she had…Alhamdulillah…this is what we called a perfect life…

Income and saving yg mantap, time freedom ngan anak2, time freedom dlm business…

Salha doakan lily mencapai kejayaan demi kejayaan…insyaAllah…

i really inspired dengan lily, memang betul langkah yang lily ambil walaupun die dh ade hampir everything tapi still keep on improving herself, her life and her family..

sebab betul…kite hidup hanya sekali…kalau kite boleh pilih hidup yang lebih baik…kenape kite masih sanggup stay dgn keadaan sekarang…kite hanya perlu berubah…

dan apabila kite berubah…kita hanya perlu berusaha…dan jgn berhenti untuk usaha…dan setiap usaha, kita berdoa padaNya agar Allah memperkenankan permintaan kita…sesungguhnya Allah cintakan hambaNya yang sentiasa berusaha…

insyaAllah kehidupan yang lebih baik atau terbaik…akan jadi milik kita…

Congrats to Intan!!

By Success Story3 Comments

Woooo!! Congrats to bakal DDM Intan..i sangat impress with her and her group yang sentiasa creative and bersatu hati..semua bende diorang buat secara teamwork…

Diorang always ade idea baru to enhance their PB biz to make it more global…yup..sebab biz ni segala2nya di hujung jari je…and PB pun dh touch hampir 30 countries all around the world..so it’s time to make it BIG!!

Baru2 ni Intan and the group ade sesi photoshoot with her group…curlaaasstttt!!!dah macam American Next Top Model dah….

Tapii…ni bukan model sebarangan okiess…model2 ni semuanya bakal jutawan…totally a ROLE MODEL!!

Mane taknya..baru brape bulan jeee buat biz dah macam2 kejayaan intan and her biz partner dapat…

Intan ni 2nd month dalam biz terus dapat jam tangan…3rd month biz jadi DSM and now die skeeet sgt dah nk DDM…fuuuyoohh!!!and bukan tu je ..bakal lahirkan 2 org DSM this month…iaitu DSM Nur and DSM Zura…Pastu bulan keempat terus qualify gi HK dgn 2 orang rakan kongsi uuuu…wooooo!!! u go girl!!! Mak bangga uuu!!!!And bukan tu je…insyaAllah akhir tahun ni confirm drive BMW uu…

Intan, i really really really proud of you…memang untung sangat semua her biz partner dapat leader camni…

Enjoy the pics!!

The lovely Intan..

283482 2335214503636 1348030661 2748255 7900384 nHer lovely ladiesss….

184045 248368688518951 100000374667646 803951 4591765 n21

291549 255638881127148 100000431156542 933080 7714038 o2

Qualify HK ngan 2 orang rakan kongsi Nur and Intan
265799 2183635074245 1348030661 2589427 6434818 o

Rakan kongsi di Terengganu..

260172 10150205737621299 600436298 7378462 4015244 n

Booth di Shah Alam..

290172 10150259405988282 577068281 7664819 8096562 o

Congrats my dear…

Kak salha doakan banyak lagi kejayaan yang bakal menyusul…ok..

284100 2334186757943 1348030661 2747141 307484 n

 

 

Im a Transformers…!!

By My story, Premium Beautiful2 Comments

Gimik tak tajuk…hehe…

Ok u ols..Alhamdulillah…dgn PB + Lactolite selama 2 minggu lebih je..i dh transform myself to a NEW ME!!!!Weeee…!!

Me before…

262301 10150215954178323 632923322 7235993 5580106 n

272298 10150215890223323 632923322 7235248 5240596 o

Me After

281608 10150341888027790 604497789 9595671 6935032 n294640 10150341891747790 604497789 9595705 539166 nWeeeeeee!!!!!!

Ni perubahan baru 2 minggu…okla kan…tunggu 2 bulan pulak k..

Alhamdulillah…dgn biz ni bukan body je berubah malah dari segi diri kita everything pun berubah….sifat and kelakuan, perwatakan, cara kita bawak diri kita,pergaulan…semuanyalaahhh…

Alhamdulillah im ONE STEP AHEAD!!

p/s: khas utk blog2 readerku yg sentiasa setia FOLLOW perkembangan and perubahan salha…thank you u olss…

FUHH!!Premium Beautiful + Lactolite..

By Health and Beauty, Premium BeautifulOne Comment

Lamenyerr Salha tak update…Rindu sangat kt u ols semua…

Ok today..Salha nk share macam2 good news untuk u ols..

Recently, Salha receive banyaaaakk…i mean memang banyaaaaaaaaaaaaaaaak testimonial from my customer yang pakai PB and at the same time minum Lactolite..

Berkilo-kilo and berkg-kg diorang turun…and of course diorang happy sgt…

Disebabkan testimonial diorang nilah..i pun start consume lactolite ni secara intensively..dulu minum jugak..tapi tak serious..

Bile i dh consume secara serious ni, then i baru faham, cane CDM Kak Ana(mesti u ols dh kenalkan, model PB and Lactolite and testimonial terpower so far)boleh hilang 50 kg in 6 months…50 kg wo!!…Bukan 5 kg…cube u ols tanye instructor gym u ols..tgk die impress tak…dengan instructor2 tu skali yang minum Lactolite kan..

Myself so far, i tanak ckp pape lagi…tapi setiap kali i gi kelas and jumpe client..dh ramai yang notice…siap sms,inbox fb,email and siap jumpe lagi nk tau rahsie…i pun sendiri nampak macam ade improvement…hubby i pun dh mengakuinya…

Memang orang dah tau rahsie die ialah pakai PB + minum Lactolite…

Tapi cara nk minum tuu…haha..tu yang paling penting….

Sape nk tau BUZZZZZ me…012-2229453..

I akan share personally with you….

Sssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…….hehe…


Shhhhhh by Quistography

 

Hilang Akal Ke Ape????!!!

By My story, Premium Beautiful5 Comments

Hah ape pulak la tajuk pepagi buta ni camni tetibe kan…kontroversi sunggguh…

Heehe…sorila kacau u ols pepagi ni…mlm tadi baru balik kelas…dapat semangat luarbiase…tu yang jadi camni…

Takde..sebenarnya entry kali ni..Salha nk share satu ilmu yang salha belajar mlm tadi dengan CDM Abg Lan..

“Kalau kite nk berimpian, jgn fikir yg logik..Kite kene fikir luar kotak atau luar sedar”…

Luar sedar = luar kotak = luar jangka.. barulah dapat luar biasa..

Contohnya..

U ols pun tau..dulu before salha start bisnes..salha seorang surirumah biase…

Surirumah with no savings AT ALL..berkereta Kelisa (hasil keje 5 tahun lepas tu pun tak habis byr lagi masetu), and taktau langsung about designer clothes,handbags,kasut ke hape…

Tapi Alhamdulillah sangat bile jumpe peluang ni, memang salha pegang betul2…sebab dh ramai yang buktikan..kenape tak i yang buktikan pulak, betul tak?

So baru masuk2 bisnes je dh berangan terlebih daaaaahhhhhh….

Boleh capai ke tak  tolak tepi dulu…janji kene ade dream and matlamat yg jelas ape yg kite nak capai..

Nak tau Salha berangan ape??

1) Nak pakai BMW 3 series..

bmw3

2) Nak pakai handbag LV Multicolor hampir RM10k, even before this Carlo rino pun tak pernah.. (over ok..)

speedymulticolor

3) Nak gi Europe..(nk baring kt rumput and tgk pemandangan gunung salji lebih kurang cam dlm gamba ni)

sw8

 

4) Nak pakai baju designer

siti

5) Nk masuk TV jadi penalist..

6) Nk Jadi CDM

7) Nak income 6 angka

8) Nak saving ratus ribu..


Kalau fikir balik…hilang akal ke hape kan…baru masuk bisnes berangan sampai camni…

Takpelahkan…name pun DREAM..So dare to dream…sape nk marah kan..so berangan jeee..takpe…

Bile berangan kite letak kene gamba2 to make it more PRECISE…

So ini hasil dari salha yang kuat berangaannn ni…


1) Nak pakai BMW 3 series..

 

bmw cdm1

2) Nak pakai handbag LV Multicolor

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 860

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1073

3) Nak gi Europe..(nk baring kt rumput and tgk pemandangan gunung salji)

baring swiss

4) Nak pakai baju designer (Ezuwan Ismail, my official designer)..

DSC 0060 4


5) Nk masuk TV jadi penalist..

hujah

6) Nk Jadi CDM

cdm

7) Nak income 6 angka..Dah capai…

8) Nak saving ratus ribu..yup..ni pun dah capai…


Alhamdulillah….Semua dah jadi kenyataan…


So nak tau what is my next tahap hilang akal DREAM???

ini dia…..jeng..jeng..jeng..

 

1) Ferrari 458 Challenge

Price hampir rm 2 juta

 

ferrari

 

 

2) Hermes Birkin

Price RM 30k++

victoria beckham hermes birkin1

 

3) Naik Private Jet. Boleh?

private jet gulfstream sm8u

Yup…agak hilang jugak kan…

Tapi insyaAllah bolehhh (walaupun rase cam..boleh ke niii)..

Tapi dulu dah banyak kali buktikan..kenape yang ni tak boleh…

Kan best pakai Ferarri merah dengan birkin merah…baru matching…

Capai tak capai belakang kire…janji letak dulu gamba..hehe..

Salha target dalam mase 5 tahun ni…and of coursela after savings salha dah 7 angka…

InsyaAllah..InsyaAllah..

So ape DREAMs u ols??

Care to share with me…

012-222 9453

salha2910@gmail.com

 

 

Premium Beautiful: Promo Pengantin..

By Premium BeautifulNo Comments

 

ayu raudah

 

Do you want to look flawless in your wedding dress?

Do you want to be perfect on your wedding day?

Do you want to look beautiful in your wedding album?

There’s a GREAT promo menanti untuk semua bakal2 pengantin di luar sane..

Sila datang ke…

Booth no.240

Medan Mara

Sempena Karnival Pengantin Malaysia..

23-26 June 10am-10pm..

Don’ t hesitate to call

Aisyah – 019-2710102

to get your special promo!!

Hong Kong trip was AWESOME!!!

By Travelling6 Comments

I tak pernah sangka trip Hong Kong se-best nih…coz ramai org ckp Hong Kong memang best utk shopping…so i thought…maybe shopping ala2 KLCC je…coz i hari2 pun shopping..(tehehehe)..tak sangka ler shopping kt Hong Kong ni macam shopping kt KLCC x 10times!!!Woooooo!!!AWESOME!!!!

And talking about the scenery…i thought, Hong Kong is a very crowded city…so maybe gi sana gi sini nmpk bangunan je lakan…but its totally exceeds my expectation…!!!the scenery was so magnificient…tak reti nk gambarkan cane kat sini…memang u ols kene tengok sendiri…

And the foooooddd….first i thought, nak cari muslim food kt Hong Kong mesti susah sket…and tak mcm Swiss ade chocolate cheese bagai…tapi the food in Hong Kong…OMG!!!!senang ok nk cari and sedappp banget…the food yg sponsored by company toksah citer…semua 6 stars standard…

And the hotel…i memangla dh agak hotel die sure2 5 star coz trip dgn company mmg 5 star service…tapi tak sangka la pulakkan…hotel ni 6 star…

seriously..Hong Kong trip was OMG!!!Indescribable…u just have to see this and believe it…or lagi senang u just have to join the trip then u now wat i mean…

Day 1

-Dari airport terus gi shopping kt ladies market..even hujan lebat kitorang redah jugak!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 21

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 4

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 9

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 40

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 22

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 55

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 60

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 64

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 96

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 97

 

– makan kt Spice…memang sedapp to the maxx!!!dapat makan same2 ngan biz partner and group CDM Ramzi and CDM Kak Ina…CDM idola kami…memang best!!!

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 102

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 106

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 122

Malam we all pergi Avenue of Star..tgk cap tgn artis2 famous Hong Kong and patung Bruce Lee….then naik bas tadee bumbung…ni pengalaman best sgt…hujan lebat pun sanggup pakai baju hujan…

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 152

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 182

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 201

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 209

 

 

Day 2

– Kami pergi Disneyland…bessttttt!!!my veryy 1st time masuk Disneyland…memang jakun sket…yang paling best gi ramai2 nagn rakan kongsi satu bas…seronok sgt!!


premiumbeautiful salhazain hongkong2011 270
premiumbeautiful salhazain hongkong2011 275

 

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 369

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 392

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 407

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 450

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 455

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 460

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 491

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 335

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 336

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 381

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 470

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 420

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 496

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 425

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 427

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 510

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 514

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 533

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 575
-malam day 2..(day 2 aktiviti memang panjang sket..tapi bestt!!!)…kami pergi makan kebab kt Hong Kong Island….tak sangka tgh2 bandar Hong KOng ni ade muslim food yg sedap macam haku confirm gi lagi tempat neeehhh!!then after that gi ladies market!!

– siang tadi happy2 sakan tak hengat dunie kt disneyland ngan half of my group…malam makan kebab ngan another half lagik…pengalaman yang sgt menyeronokkan…kami semua dah dh buat declaration nk sambung our activity ni in Holland…jom penuhkan satu bas or maybe 2 bas after this…? Woooo!!!

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 12 2

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 14 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 16 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 19 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 25 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 27 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 28 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 30 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 31 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 34 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 43 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 45 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 55 2

 

Day 3

– aktivity shopping2 kt Canton road…kami pergi Harbour city….hari bersejarah untuk i coz i dapatkan my dream bag kat HK…weee…..takpe after this teman rakan kongsi beli dream bag diorang kt holland pulak…ok u ols…wats your dream bag??pls let me know…kite dapatkan same2 k…!!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 669

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 680

 

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 57 2

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 684

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 705

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 819

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 723

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 853

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 858

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 859

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 941

– then malam ade gala dinner…terkejut tengok ballroom besar giler…mane taknye…6 star hotel…then qualifier adela dalam 17 bas a.k.a 4 chartered flight…dari 4 flight ni 2 flight ialah dari group CDM Kak Ana…wuuu…memang best!!!…memang nampak ramai sangat usahawan dari semua bangsa berjaya bersama2…semua usahawan se-malaysia dh buktikan bisnes ni satu platform yg kukuh!! 17 bas uuu…so u ols…tak pyh ragu2 lagi…tak yah pikir panjang2 sgt dah…yang penting diri kite…mulakan amik peluang and kite same2 gi Holland pulak after this…k!!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 949

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 953

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 955

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 989

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1012

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1015

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1024

Day 4

– hari last kami di Hong Kong…sob..sob…(nk shopping lagiii..)takpela…sambung kt holland pulak after this…

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 73 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 88 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 95 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 96 2

 

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1034

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1049

-Souvenirs untuk myself, family, rakan kongsi and semua u ols kt luar sane….sape nak souvenirs..angkat tgn!!!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1061

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 97 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 99 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 100 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 102 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 101 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 106 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 105 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 107 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 104 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 110 2

 

 

The end

kite sambung kat Holland pulak k…!!!

 

P/s: Macam i ckp tadi…u just have to see this and believe it…tapi lagi best if u ols semua join trip ni and experience it yourselves…memang its totally different things…memang tak same tgk gamba dgn experience sendiri…lagi2 next ni gi Holland…bukan Holland je k..kami juge akan pergi Belgium,and singgah di Dubai and Paris..so satu tiket untuk 4 buah negara…best tak u ols??!!and pada kaki shopping…jom kite shopping kt Paris…u know that semua handbag pun asal dari sane..and confirm price lain dari Malaysia..aaaaandddd dapat tax rebate lagiiii…so jom u ols…tak kisah sesiape pun kt luar sane, tak kisah ape bangsa sekalipun…you’re invited to our next trip…jom kite pergi same2…enjoy same2, berjaya bersama2 and jadi millionnaire same2…

P/S: This biz is all about teamwork…there’s no such thing as personal glory…so thats why there’s the word yg kami amalkan iaitu “Maju Bersama Kumpulan”…berjaya bersama2…itu yg paling penting…Everyone of you are Powerful Leaders!!everyone of you berhak untuk mendapat kejayaan..u ols semua berhak jadi jutawan..kalau kite usaha kejayaan milik anda semua…kalau kite nk berjaya dgn sesuatu jgn 50-50 or terfikir2 lagi..coz nk berjaya just do it!!itu tema kami semua…JUST DO IT!!so inilah hasilnya…tak payah lagi nk cari seribu alasan lagi coz kite dh nampak ramai yg dh berjaya…jadi ikut je org yg dah berjaya…kite pun akan berjaya…kalau kite masih ikut kata2 org yg tak berjaya..so i guess..u already wats the answer…jgn takut utk mulakan langkah pertama sebab every single step u ols dalam bisnes ni ialah bergerak bersama2 pemimpin..just Follow the Leader…insyaAllah…Kejayaan milik anda…

yang pergi ke Hong Kong semuanaya ade 17 bas = 4 chartered flight…2 flight tu dari our great leader CDM Kak Ana..how powerful she is!!kami di layan mcm VIP dalam flight coz yelah kami sewa terus flight tu kan…and sewa kat 6 star hotel..rasenya satu building hotel tu booked by us!!!wooo!!!!beestkannn!!!takde org lagila buat camni…or takde company lain lagi yg buat camni…so kami dh buktikan yang biz ni benar2 satu platform yg kukuh..so now its your turn!!!

Alhamdulillah, trip Hong Kong berjalan dgn lancar…syukur pada Allah…so next will be Holland…to all Qualifier Hong Kong..pastikan diri and a dalam next flight to holland okies…and pada rakan kongsi and semua di luar sane..jom kite fight same2…berjuang bersama…u have all my support…just let me know if u need me…setiap pemimpin kami akan pastikan anda semua akan berangkat ke Holland bersama2 kami…kite buat team orange ok!!

….after this nk satu bas lagike or nk sorang satu bas????mane lagi best??hehe…..go u ols!!!u can do it!!woooo!!!!!!

so…

GO HOLLAND!!!!!!!!!!go!!go!!gooooooo!!!!!!!!!!!

 

 

 

Holland…Hollaaaa!!!!

By TravellingNo Comments

OMG!!!

Cant believe that our next trip is Holland & Belgium…Its like a dream come true AGAIN!!!

Tak sempat nk bawak rakan kongsi gi Hong Kong…ni dah gi Holland pulak…

Holland u olsss!!!!

 

 

Just look at this!!

The tulip has come to be a loved symbol of the Netherlands..

holland1

The world’s largest flower garden in Europe..

Keukenhof pavilion

The most famous canals..Amsterdam has more canal then Venice…owwhh wow…

the canal

 

Holland Amsterdam Canals

The National Museum of Holland: the Rijksmuseum. If nk tengok painting from the 17th century, beratus2 tahun lamenye ade kat sini…wowieee….!!

museum

 

museum1

art

 

The 5 Star Hotel…ooohhh…Magnificionnn!!

amsterdam netherlands

Shopping in Rotterdam…

hol shop0

Not just superstore but it is megastore..

hol shop

 

hol shop1

 

The Holland famous foooooddd….

Of course..starting with..

The cheese…yummyy..

 

holland food2

 

Belgian waffle….oh noooo…waffle asal dari sini…waffles Nelson tu tiru okies…

belgian waffle

Belgian chocolate..

Oh myyy…seminggu kt sane tak payah makan pape pun takpe…nk makan chocolate sajekkk…

belgian choc1

More and more chocolate!!

belgian choc11

Oh goshh…is this all made by chocolate…GAME ON!!!

holland food1

Gosh!!

belgianChocolate

And last but not least…the most famous ice cream in Holland..that is..

haagen daz

Kat Malaysia mahal ice cream nih…ni kt Holland kite makan byk2 k…

hdaz

Some facts about Holland…

Did you know that….

  • Holland still has around a thousand old-fashioned working windmills? Oh, my hubby loves Windmills!
  • Holland has no less than 15,000 km of cycle paths? They cycle a lot I guess.
  • Every Dutch person has a bike and there are twice as many bikes as cars? Told ya!
  • The Netherlands and Holland are the same place? Oranje?
  • The Dutch are the tallest people in Europe? Tall, fair and handsome?
  • One-quarter of Holland is below sealevel? Sounds like Venice…
  • Most Dutch people speak a foreign language as well as Dutch? I heard they speak English.
  • Amsterdam has 1,281 bridges? Jom amik gambar kat bridge!
  • Amsterdam is built entirely on piles?
  • The Van Gogh collections in the Van Gogh Museum and the Kröller-Müller Museum are the largest in the world?
  • The highest point in Holland is 323 metres above sea level, and is referred to as a ‘mountain’?
  • Rotterdam is the second largest port in the world?
  • Holland is 6.7 metres below sea level at its lowest point?
  • When you arrive at Schiphol Airport, you are four metres below sealevel?
  • Holland has more than 4,400 km of navigable rivers, canals and lakes?

 

OOOHHHH WOWWWWWW!!!!!!

U want to know how to get this FREE ticket and F.O.C trip???

It is so simple…

Buzz me..

012-2229453/016-3229453

salha2910@gmail.com

Congrats Adliza!!

By Success Story4 Comments

Congratulations!!!!!

To Adliza and hubby for her new car…!!!

Alhamdulillah…

adliza

 

Adliza.. i really proud of u..!!Just 9 bulan je berbisnes, dah pegang income rm45,000 sebulan and dah pakai kereta idaman…and now just menghitung hari je untuk naik CDM iaitu pangkat tertinggi dalam bisnes ni..

Nk tau lebih lanjut about adliza tak?

Ok..Adliza ni dulu one of Best Student Malaysia and menyambung pelajarannya di USA…hampir 4 tahun adliza kat sane..and bile die balik Malaysia..adliza bekerja di Petronas selama hampir 7 tahun…

Mase first2 dulu, adliza nk buat bisnes ni just nk cari additional income je…die kate if dapat rm1000 pun oklah…tapi since die masuk je..income terus mula dengan rm3000 and meningkat ke rm5000 then  rm10,000 dan seterusnya sampai sekarang rm45,000 and now dah bawak kereta idaman…

Adliza pernah ckp..”if i tak buat bisnes ni or i still terfikir2 lagi…i think 2 tahun lagi i bekerja maybe belum boleh pakai Merc lagi..”

and Adliza pun ckp, ” i think dengan income camni, i rase berbaloi i blaja 4 tahun kt US…”..

Yup..i think most of us pun ade pendapat yg same…memang rase berbaloi usaha kite blaja bertahun2 bile pegang 5-6 angka..

lagipun kite dok kt KL ni memang nk cari rezeki…and WHY NOT if kite betul2 cari rezeki…supaya bukan cukup untuk kite je…malah untuk mak ayah,keluarga and untuk masyarakat sekeliling jugak…

Kan hidup lebih bermakna…

So anyway, congrats again for both of u..!! I really2 proud of u my dear!!

 

CDM Convention..

By Business, Premium BeautifulOne Comment

Last weekend, semua CDM ade convention di Cameron Highlands…

Dah lame sgt i tak gi Cameron ni…mau nk dekat 10 tahun kot…memang best sgt…Cameron sejuk cam dulu lagi…we all punye seminar kt Equatorial Hotel..macam2 aktivity kat sane…seminar with Mr.Heera Singh the best so far…Banyak betul yang i blaja from Heera especially on Positive Attitude…

Then after that ade Malam Gala Dinner…awesome!!!!Kak ana and Hanis buat permintaan utk i nyanyi…aiyoo…dh 10 years tak nyanyi..menggeletakkkkk jugeekk…but everything went well..then boleh pulak maalam tu siap dapat “Best Dress” lagik…i pakai bawak je baju DDM i dulu..tapi cuma ubah gaya tudung…my tudung hasil pintalan my leader, Hanis..

So special thanks to Ezuwan Ismail…Designer baju i and designer tudung i Hanis Haizi…hehe…

So enjoy the piccass….

premiumbeautiful salhazain cdm2011 6

My seminar style..

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 15

Our ballroom event..

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 17

ermm...ni nape ntah pose camni...ala..cinderella tertinggal kasut mungkin..

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 11

Dewi Remaja...ahasskkkss!

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 23

Kak Ana sgt slimmmm...

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 24

With our great leader..CDM Abg Lan...Salute..!!

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 28

With our great leader..CDM Kak Ana...Salute..!!

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 26

With the Legend..Mr Tan Kai Hee...our Company CEO...so humble and sangat baik orangnye...Salute!!

 

 

premiumbeautiful salhazain cdm2011 27

Pemenang Best Dress...hahahaha!!!Ade orang jeles tak i amik gamba ngan abg ni??mesti adee...teeheeehee...