fbpx
Tag

prevent cancer Archives - SALHA ZAIN

Live in your Dreams

By Premium BeautifulNo Comments

Dulu2 Salha sentiasa mencari..ape agaknya satu career yang boleh ada banyak masa and at the same time dapat income yang solid (lebih kurang cam financial freedom)..yelah..kalau kite tgk movie ke tv series or reality show cam Kimora Life in Fab Lane or Keeping up with the Kardashian rase seronok tengok lifestyle diorang…they’re not celebrities pada asalnya..Kimora is a model and Kim Kardashian mulakan career die dengan jual brg kt Ebay..tapi tengokla diorang sekarang…they’re all successful businesswoman..

Keeping up with the kardashians

Kimora life in a fab lane

Itulah yang membuatkan i start berangan and mencari2 career apekah itu…coz my criteria i nk cari something yang:

Tanak terikat ngan waktu bekerja, tanak kerja under orang, tanak asyik kene bambu ngan boss, tanak asyik kene kipas orang coz i memang tak pandai kipas pun, tanak ade conflict office politics, tanak suke nk gaduh2 kejar naik pangkat, tanak orang lain yang tentukan gaji i, tanak asyik keje dalam ofis je…

Memang at first agak payah jugakla kan nk cari peluang career camni…

Taaaaaaaaaaaaaapiiiiiii…berkat kesabaranku mencari2 selama ini..telah ku jumpa…yess!!!

Memang best…totally my dream career…i fall in love in this biz coz:

Masa flexible, i control my time..kite yang tentukan brape jam kite nk bekerja, kite jadi our own boss, income bulanan kite yang tentukan nk brape, ofis i kat pulak kat rumah, tapi when meeting up with clients and biz partner boleh jumpe kat mane2 yang kami suke, already drive my dream car, already have my dream handbag, dream income and savings, and the most important thing is living in my dream lifestyle..iaitu sambil bekerja, sambil ade mase banyak bersama2 dengan anak and family…dan bukan tu je, dapat membalas jasa mak ayah, and beri sumbangan pada family dan masyarakat..Alhamdulillah i dah hampir capai semuanya…Baru hidup lebih balance..betul tak?

Yup memang sejak i buat biz ni..it turns me 360’…dulu i just ordinary person yang hanya berimpikan jadi extraordinary..tak sangka impian i benar2 jadi kenyataan…Alhamdulillah..syukur pada Allah…

Dulu i seorang surirumah with no income and savings…

Mase ni raya kt singapore…frankly speaking, baju raya i..my auntie yang belikan…kt Mustafa Centre harga 25 dollar..sebab i tak mampu beli baju raya cantek2 sebab masetu kt tangan cuma ade berape puluh ringgit je…and baju my hubby and amin kami beli kain dari kamdar..itu je yang kami mampu..

Berkat usaha yang berterusan dan tak pernah give up…i sentiasa fikir “Aku boleh ubah nasib ku sendiri..kalau tak aku yang ubah, siape lagi dan bila lagi??Aku boleh hidup senang dan serba mencukupi seperti orang lain..sesungguhnya Allah akan memberi ganjaran pada hamba2Nya yang sentiasa berusaha..insyaAllah…”

Gamba mase jadi speaker baru2 ni…with my dream bag…telah ade di tanganku..

Me with Rizman Ruzaini (Malaysian No.1 Designer)…he design my CDM dress and this dress one or his masterpiece…Alhamdulillah..tercapai jugak impian nk pakai masterpiece Rizman Ruzaini..my dream dress already came truee..

Kalau Salha mampu berubah…SO CAN YOU…..!!Salha yakin ramai kt luar sane yang masih tercari2 jalan untuk memperbaiki kualiti hidup masing2..pada yang dah bace entry…InsyaAllah, anda dah jumpe JALANNYA!!!

Let us be extraordinary let us make some changes in 2012!!!

salha2910@gmail.com

012-222 9453

 

 

 

Hong Kong trip was AWESOME!!!

By Travelling6 Comments

I tak pernah sangka trip Hong Kong se-best nih…coz ramai org ckp Hong Kong memang best utk shopping…so i thought…maybe shopping ala2 KLCC je…coz i hari2 pun shopping..(tehehehe)..tak sangka ler shopping kt Hong Kong ni macam shopping kt KLCC x 10times!!!Woooooo!!!AWESOME!!!!

And talking about the scenery…i thought, Hong Kong is a very crowded city…so maybe gi sana gi sini nmpk bangunan je lakan…but its totally exceeds my expectation…!!!the scenery was so magnificient…tak reti nk gambarkan cane kat sini…memang u ols kene tengok sendiri…

And the foooooddd….first i thought, nak cari muslim food kt Hong Kong mesti susah sket…and tak mcm Swiss ade chocolate cheese bagai…tapi the food in Hong Kong…OMG!!!!senang ok nk cari and sedappp banget…the food yg sponsored by company toksah citer…semua 6 stars standard…

And the hotel…i memangla dh agak hotel die sure2 5 star coz trip dgn company mmg 5 star service…tapi tak sangka la pulakkan…hotel ni 6 star…

seriously..Hong Kong trip was OMG!!!Indescribable…u just have to see this and believe it…or lagi senang u just have to join the trip then u now wat i mean…

Day 1

-Dari airport terus gi shopping kt ladies market..even hujan lebat kitorang redah jugak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– makan kt Spice…memang sedapp to the maxx!!!dapat makan same2 ngan biz partner and group CDM Ramzi and CDM Kak Ina…CDM idola kami…memang best!!!

 

 

 

Malam we all pergi Avenue of Star..tgk cap tgn artis2 famous Hong Kong and patung Bruce Lee….then naik bas tadee bumbung…ni pengalaman best sgt…hujan lebat pun sanggup pakai baju hujan…

 

 

 

 

 

Day 2

– Kami pergi Disneyland…bessttttt!!!my veryy 1st time masuk Disneyland…memang jakun sket…yang paling best gi ramai2 nagn rakan kongsi satu bas…seronok sgt!!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


-malam day 2..(day 2 aktiviti memang panjang sket..tapi bestt!!!)…kami pergi makan kebab kt Hong Kong Island….tak sangka tgh2 bandar Hong KOng ni ade muslim food yg sedap macam haku confirm gi lagi tempat neeehhh!!then after that gi ladies market!!

– siang tadi happy2 sakan tak hengat dunie kt disneyland ngan half of my group…malam makan kebab ngan another half lagik…pengalaman yang sgt menyeronokkan…kami semua dah dh buat declaration nk sambung our activity ni in Holland…jom penuhkan satu bas or maybe 2 bas after this…? Woooo!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Day 3

– aktivity shopping2 kt Canton road…kami pergi Harbour city….hari bersejarah untuk i coz i dapatkan my dream bag kat HK…weee…..takpe after this teman rakan kongsi beli dream bag diorang kt holland pulak…ok u ols…wats your dream bag??pls let me know…kite dapatkan same2 k…!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– then malam ade gala dinner…terkejut tengok ballroom besar giler…mane taknye…6 star hotel…then qualifier adela dalam 17 bas a.k.a 4 chartered flight…dari 4 flight ni 2 flight ialah dari group CDM Kak Ana…wuuu…memang best!!!…memang nampak ramai sangat usahawan dari semua bangsa berjaya bersama2…semua usahawan se-malaysia dh buktikan bisnes ni satu platform yg kukuh!! 17 bas uuu…so u ols…tak pyh ragu2 lagi…tak yah pikir panjang2 sgt dah…yang penting diri kite…mulakan amik peluang and kite same2 gi Holland pulak after this…k!!

 

 

 

 

 

 

Day 4

– hari last kami di Hong Kong…sob..sob…(nk shopping lagiii..)takpela…sambung kt holland pulak after this…

 

 

 

 

 

 

 

-Souvenirs untuk myself, family, rakan kongsi and semua u ols kt luar sane….sape nak souvenirs..angkat tgn!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The end

kite sambung kat Holland pulak k…!!!

 

P/s: Macam i ckp tadi…u just have to see this and believe it…tapi lagi best if u ols semua join trip ni and experience it yourselves…memang its totally different things…memang tak same tgk gamba dgn experience sendiri…lagi2 next ni gi Holland…bukan Holland je k..kami juge akan pergi Belgium,and singgah di Dubai and Paris..so satu tiket untuk 4 buah negara…best tak u ols??!!and pada kaki shopping…jom kite shopping kt Paris…u know that semua handbag pun asal dari sane..and confirm price lain dari Malaysia..aaaaandddd dapat tax rebate lagiiii…so jom u ols…tak kisah sesiape pun kt luar sane, tak kisah ape bangsa sekalipun…you’re invited to our next trip…jom kite pergi same2…enjoy same2, berjaya bersama2 and jadi millionnaire same2…

P/S: This biz is all about teamwork…there’s no such thing as personal glory…so thats why there’s the word yg kami amalkan iaitu “Maju Bersama Kumpulan”…berjaya bersama2…itu yg paling penting…Everyone of you are Powerful Leaders!!everyone of you berhak untuk mendapat kejayaan..u ols semua berhak jadi jutawan..kalau kite usaha kejayaan milik anda semua…kalau kite nk berjaya dgn sesuatu jgn 50-50 or terfikir2 lagi..coz nk berjaya just do it!!itu tema kami semua…JUST DO IT!!so inilah hasilnya…tak payah lagi nk cari seribu alasan lagi coz kite dh nampak ramai yg dh berjaya…jadi ikut je org yg dah berjaya…kite pun akan berjaya…kalau kite masih ikut kata2 org yg tak berjaya..so i guess..u already wats the answer…jgn takut utk mulakan langkah pertama sebab every single step u ols dalam bisnes ni ialah bergerak bersama2 pemimpin..just Follow the Leader…insyaAllah…Kejayaan milik anda…

yang pergi ke Hong Kong semuanaya ade 17 bas = 4 chartered flight…2 flight tu dari our great leader CDM Kak Ana..how powerful she is!!kami di layan mcm VIP dalam flight coz yelah kami sewa terus flight tu kan…and sewa kat 6 star hotel..rasenya satu building hotel tu booked by us!!!wooo!!!!beestkannn!!!takde org lagila buat camni…or takde company lain lagi yg buat camni…so kami dh buktikan yang biz ni benar2 satu platform yg kukuh..so now its your turn!!!

Alhamdulillah, trip Hong Kong berjalan dgn lancar…syukur pada Allah…so next will be Holland…to all Qualifier Hong Kong..pastikan diri and a dalam next flight to holland okies…and pada rakan kongsi and semua di luar sane..jom kite fight same2…berjuang bersama…u have all my support…just let me know if u need me…setiap pemimpin kami akan pastikan anda semua akan berangkat ke Holland bersama2 kami…kite buat team orange ok!!

….after this nk satu bas lagike or nk sorang satu bas????mane lagi best??hehe…..go u ols!!!u can do it!!woooo!!!!!!

so…

GO HOLLAND!!!!!!!!!!go!!go!!gooooooo!!!!!!!!!!!

 

 

 

My Wishlist of 2011…

By Business, Fashion, Premium Beautiful4 Comments

Dulu, wishlist Salha nk jadi CDM, nk beli BMW, and nk beli designer handbag dah jadi kenyataan…

So ni my wishlist utk tahun ni…

Bulan depan…..

RM8000++

 

Bila my income dh reach 100k per month…

(actually bulan depan kot income dh camni..i dah tempah dah kat Chanel….

i amik latest design for Maxi jumbo..ade double flap..ngeeeee…)

RM14,000++

 

and bile my saving dah reach rm1 million

(oh ni memang tak sabar….target dapat kumpul by Januari 2012…weeee…!!)

 

RM30,000++

 

 

Barulah rase cam Victoria Beckham..hehe!!!


 

Uuuhhhhh shinin’..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


PREMIUM BEAUTIFUL-Red Carpet Event..

By Fashion, Success Story13 Comments

Seperti yang dijanjikan..ini die gamba on our Red Carpet Event yang berlangsung pada hari Sabtu on 26th..on that day ialah Malam Anugerah untuk semua Diamonds..so i dapat anugerah sebagai Double Diamond Manager (walaupun dah CDM), coz i jadi CDM on January meaning sebagai pembuka tirai tahun 2011 ini..but dapat anugerah CDM on Dec 2011 nanti..so kene nantikan my Grand Event akhir tahun nanti…

And congratulations pada semua rakan kongsi Salha yang dapat anugerah malam tu..adliza for DSM and DDM(dua2 sekaligus)..cane tah timing i and adliza amik anugerah mesti samee…hahah klakarkan… and my hubby (for DSM)..Alhamdulillah…So insyaAllah after this lebih ramai lagi yang menyusul..

So Salha tanak cerita panjang2…enjoy the pic…that night memang best sgt..it was a blaaasssstt!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premium Beautiful

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful3 Comments

Announcement!!!!

To all beloved ladies out there…

Good news for you…

Promo still ON…we haven’t received any final notice from the company yet…

Maybe it can ends anytime..

So grab the chance when it still ON…

U can save up to RM800…i repeat RM800 tau bukan RM80 ok…

Aaaaaaand……..

Pada sesiape yang beli Premium beautiful akan berpeluang untuk dapat VIP tiket FREE ke Hong Kong

Everything is F.O.C!!

So ape tunggu lagi…nk tau lebih lanjut??

Buzz me 016-3229453

or

012-2229453

or email me at

salha2910@gmail.com


P/S: i received so many positive feedback from my customer..

I lost 2 kg in a week, my waist drop 3 inches,i punye back pain gone, pinggang akak ade shape dah..dulu tegak je…..

and my result that other people say…kak salha memang serious different..byknyeee turun (baru smlm my adik ipar ckp)….and etc…

Oh im so happy!!!

Muahs…!!

XOXO

Salha Zain-Hong Kong..Here we come…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized3 Comments

Hong Kong trip still on until March…

So sesiape yang berminat untuk dapat tiket FREE ,bertarat VVIP, or nk dapat treatment bagaikan anak sultan Brunei…

Hah…jom ape lagi….jgn tunggu sampai March yeh….lagi cepat lagi bagus…boleh qualify banyak2 tiket coz seorang boleh dapat 4 tiket…mesti u all nk bawak family member or kawan2 kan…yang baru2 kahwin tu jom honeymoon 2nd time..or yg baru nk kahwin pulak…boleh dapat honeymoon FREE…

Nk tau cane??

Buzz me 016-3229453…

or

012-2229453


Ni list qualifier Hong Kong yang dh berjaya pegang 2 tiket…Congrats dearr!!!!

1) Yours truly…

2) Alfath my hubby

3) Adliza

4) Ashraf

5) Hane

6) Hannan


Untuk biz partner yang dh sebelah kaki dah nk sampai HK:

1) Ayu

2) Aishah

3) Hidayah

4) Ejay

5) Izyan

6) Iffa

7) Eray

8)Ainul

9) Ainil

10) Anna

11) Jaja

12) CT

13) Sya

14) Norros

15)Emma



Untuk yang dh sebelah kaki dah tu.. baik dua2 belah kaki terus jejak Hong Kong…

Walaupun sesiape yang dah selalu melancong, tapi melancong dalam group ni memang different…u all takkan boleh imagine until u all sendiri yang pergi…

And pada sesiape kt luar sane, yang nk ke HK secara VVIP and First Class…jgn lepaskan peluang…grab this opportunity…!!

Cane nk dapat??

Senaaaang jee…

Call me now!!!

XOXO….


Congratulations..

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized3 Comments

Congratulations to Adliza and Hane kerana qualify jam tgn…Jam ialah simbolik of something…which orang tu dah capai 100,000 sales dalam mase sebulan and income besaaaaaar dalam biz…nk tau besar mane???…

Sila tanye tuan empunya diri yee…hehe…

Ini die qualifier Jam Tangan..

Adliza qualify on December….

Heeee…gorgeousla uuu ni…suke tgk u mekap…cantekk..

and…

Hane qualify on January…

Hane memang ratu handbag…tiap2 bulan memang bertukar handbag die……cantikkan her Ferragamo…

So who’s next????


Kite tengok bulan depannnn yee…..hehe….

Premium Beautiful

By Premium BeautifulNo Comments

Testimonial from customer Salha…

Baru pakai 5 hari dh rase perbezaannya…

Inilah yang dikatakan MAGIC!!

Hanya pemakai PB saje yang tau how MAGIC it is….

Congrats Lily!!

lily

Pagi ni masa pakai PB i notice belakang long bra dah ada ruang sikit. Hari tu masa mula-mula pakai sendat sikit. Now starting to lose. And its true, macam yang Lily tengok2 kat blog Salha n others’ testimoni, pakai beberapa hari je dah start rasa perbezaannya. Rasa lebih selesa n dah macam second skin to our body.

Masa mula-mula pakai rasa lain gak sebab dah lama tak pakai korset. Rasa macam badan disokong n padat. Nak gerak2 pun rasa pelik tapi sebenarnya walaupun pakai PB boleh buat ape je kerja.


These are among positive different yang Lily notice selepas pakai PB:-

1) FIRST DAY, Lepas aje sarung PB (first time ambil masa dalam 5 minit ke atas) terus nampak shape kita berubah! PB membentuk lekuk /curvy yang mana patut so Pinggang nampak ramping and suddenly size cup bra bertambah. Alamak!! *wink* Salah satu benefit PB ialah ia akan memberikan size sebenar lingerie yang patut kita pakai coz memakai baju dalam yang salah size sebenarnya sangat mempengaruhi pembentukan badan. Huhu..

2) SECOND DAY, Dapat pakai pants to office tanpa rasa tak selesa (ketat) coz PB dah menyokong and membentuk Peha. Sangat selesa and more confident. Walau pakai seharian, tak berpeluh and kerap buang angin.

3) FOURTH DAY, Suddenly Lily perasan bila duduk automatik posture badan tegak and nak duduk bongkok pun tak boleh sebab badan dah disokong oleh PB. But..kita tak rasa lenguh pun walaupun seharian duduk tegak macam tu kat ofis. Among kawan2 yang kenal rapat dengan Lily mesti notice yang Lily bila duduk agak bongkok so Alhamdulillah sebab pakai PB ni indirectly dengan sendirinya membantu kita memperbetulkan posture badan & tulang belakang.

4) YESTERDAY, lebih tepat sebelah malam (malam tadi) waktu tak pakai PB, Lily perasan n rasa perut lebih tegangbahagian rahim tu dah semakin pejal n tak menggelebeh. Happy sangat and tak sabar nak dapatkan perut yang Flat macam before mengandung dulu. And bahagian yang ada strecth mark dah makin pudar. Alhamdulillah..

Oh ya! untuk dapatkan hasil maksimum Lily sangat mendisplinkan diri pakai PB ni at least 8 jam sehari kecuali hari cuti kat rumah. Kalau keluar weekend pun Lily pakai sebab nak result cepat. Yelah..dahlah tak sempat exercise, tak boleh diet so the least and easiest thing that i can do is pakai PB which is like baju dalam je sekarang. Sangat mudah and yang penting ada HASIL positive.

Alhamdulillah..

Ni link Lily…

http://lifestoryoflily.blogspot.com/2010/11/19-11-10-my-experience-with-premium.html


P/s: So far boleh dikatakan semua customer PB Salha 100% resultnya positive…Alhamdulillah…

Im so happy for all of you, beautiful ladies!!!!

012-222 9453

salha2910@gmail.com

Beautiful Life..

By Business, My story2 Comments

How beautiful the business is kalau tiap-tiap hari can generate rm600 a day…

Itu tak termasuk dengan kereta yang FREE dan..

Travel yang FREE…

Haih lepas ni Perth pulak…

Alhamdulillah jumpe dengan biz ni..

Hope that end of 2011…i want to have my 1st Million…and..

6 figure income…$ * * *, * * *.00 every month…..

Ka-ching!!!

P/s: I nak start berangan from now coz i know every time i berangan akan jadi kenyataan…InsyaAllah…

With premium beautiful, your life will be beautiful!!

sa

This pic taken from hubs i-phone before we all nk gi dinner on my birthday nite..

Azam Baru!!

By Business, My story, UncategorizedNo Comments

money_jar

Starting November Salha berazam nk save duit banyak-banyaaaakkk…

Alhamdulillah…baru dapat income!!

So bulan ni nk save RM10,000…

Ka-chingg!!

RM 10,000 solid for saving only…duit shopping dah memang put aside awal-awal daaah…

Bulan depan berazam nk simpan RM15,000 pulak….

Then 20,000 then 30,000 then 50,000 then 100,000…huhu..

And i akan pastikan amount tu increase tiap2 bulan…

Coz akhir tahun depan i want to have my 1st

RM 1,000,000.00

Wooohooo!!!