fbpx
Tag

prevent cancer Archives - Page 3 of 4 - SALHA ZAIN

Puncak Kejayaan di Puncak Alps..

By Activities, Business, My story, Premium Beautiful, Uncategorized2 Comments

Alhamdulillah, dengan business ni Salha tak sangka yang salha dah sampai ke puncak Alps…

3-41

Business ni memang ubah myself 360′..Dulu2 Salha orang yang biase je…im not a brightest student mase study dulu…jealous jugak tengok orang grad dengan 4 pointer…Dalam hati salha, mesti mak ayah die bangga dapat anak pandai camtu…yang aku ni just pegang ijazah pun jadilah…asalkan grad on time..tanak extend2….sebab nk kerja cepat2 sebab nk bantu mak ayah…tapi kadang2 terfikir jugak, apelah yang ade pade aku nk banggakan hati mak ayah aku pulak….mungkin nanti mase aku kerjela kot…

3-2

Mase kerja pulak, i was started working as International Sales Executive in Pharmaniaga Shah Alam…Wah!! title memang dh gempak…taaaaaapi, gaji salha dulu2 rm1700 je…tolak ape semua tinggal rm1400 je..hidup pulak kt kl…tu tak tolak sewa rumah, api air, kereta…tiap2 bulan adela rm150 nk buat makan…tak dapat langsung nk hulur kat mak ayah…aduuuh…tak boleh jadi…

3-3

So salha tukar pulak ke Hsbc…Salha jadi Wealth Manager..lagi gempakla kan title..siap ade cubicle sendiri…besar pulak tu…space besar, kerusi besar, meja office pun besar…segala-galanya besar…cume gaji je tak besar…adela naik sikit jadi rm2000…nasib baik ade commision…tapi gaji bertambah, commitment pun bertambah coz masetu amin dh lahir dah…gaji naik baru rm300 tapi nk kene ketepikan rm500 sebulan…cane tuh??…lagi satu yang tak tahan…dulu dok cheras,keje kt kepong…hari2 travel meredah jam..gi kerje kul 7am balik kul 9pm…hari2 macam tu..kesian amin…tiap2 dapat jumpe die sejam je before die tido…

3-5

Lepastu salha decide berhenti kerja supaya banyak mase nk spend ngan amin…masetu tu pun preggie baby no.2..alhamdulillah, memang banyak mase salha dgn amin…besst sgt…tgk tv ngan die…tido ngan die..main ngan die..tapi yang tak sanggup bile die mintak mainan, tu la bab paling sedih…tak dapat nk beli mainan macam orang lain..disney,fisher price ape2 lagila…even toys r us pun tak masuk…sebab dalam purse memang langsung takde duit…adepun untuk nk buat gi pasar untuk masak makan…so bile amin mintak mainan, aku selalu kasi alasan…mainan ni tak bestla, mainan ni itu inila…dalam hati terdetik,sabar ye nak…insyaAllah ade rezeki nanti mama belikan mainan…aku fikir, duit bukan segala2nya…tapi segala2nya perlukan duit….lagi2 dok kl ni…

3-6

Memang sejak pada tu salha berazam, nk cari duit banyak2…even taktau bisnes ape lagi…cari and cari and cari…salha jumpe peluang business ni…even salha tak tau ape ala agaknya result die tapi cube je la…salha dapat tentangan dari macam2 pihak…dahla di tentang, di kutuk lagi….kalau ikut memang semua ni can drag me down…but salha tak mengalah…sebab salha tanak kembali pada diri salha dulu2…dan salha berpegang pada kata2 ni..”Winner never quit, Quitters never win!!” so i dont wanna be a quitter…coz i know how bad my life before…so i push myself even its very hard..tapi salha yakin..sesuatu yang besar takkan kite dapat dengan mudah…so im ready for whatever it takes coz salha yakin ade sesuatu yang besar menanti salha di hadapan…sebab ramai dh yang buat business ni dh berjaya…Kak Ana dan Abg Lan dh buktikan…takkan aku tak boleh….so salha just ikut je jejak pemimpin2 ni…ape kate hanis salha ikut je…sebab salha yakin pemimpin sentiasa nk yang terbaik untuk kite….

alps

At last, salha dh berada di puncak kejayaan…lagi best puncak kejayaan salha ialah di puncak Alps pulak tu…habis terlupe semua susah payah selama ni…bile sampai atas tu yang salha rase betul2 puas…segala usaha salha selama ni betul2 terbalas…bukan itu je…alhamdulillah, impian salha nk membahagiakan keluarga, mak ayah, anak2 semuanye tercapai….alhamdulillah, syukur…

alps-2

Now tugas salha nk capaikan impian rakan kongsi salha pulak….Salha nk semua pun turut same rase ape yang salha rase….seronoknya masyaAllah…InsyaAllah…kalau kite nk berjaya, cekalkan hati, usaha bersungguh hingga ke titisan darah terakhir,jangan banyak buat alasan sebab alasan lah yang akan bunuh impian kite, usaha tak kenal penat dan jangan sesekali putus asa…dalam diari salha takde perkataan putus asa ataupun down atau ape2 yang sewaktu dengannya…buang segala halangan ketepi…jangan biarkan halangan itu membunuh impian kite…

alps-3

Maybe this is just the beginning, mungkin sekarang salha dah conquer the Alps but after this kite same2 conquer the world…insyaAllah…semua dengan izin Allah….Salha yakin, Allah sayangkan hamba-hambaNya yang sentiasa berusaha….

3-11

” Lalu ku bangkit, tegak berdiri..mengatur langkahku terus mandaki…cita-cita ku…di mercu…”


alps-4

Love,

Salha Zain

From Swiss With Love….

By Activities, Business, Premium Beautiful, Uncategorized2 Comments

Subhanallah!!!!! Ciptaan Allah yang Maha Agung…

Setiap sudut and setiap inci pemandangan di Swiss sangat2 cantik…

Setiap kali kitorang amik gamba rase macam super imposed or blakang kitorang ade green screen jer..

Rase macam dalam mimpi… even dh cubit pipi or tampar 40x pun still rase cam mimpi jugak…

Korang bayangkanlah air longkang die pun bersih rase cam nk minum jer air tu…inikan lagi air mineral…

Pemandangan die cantik, bandar die cantik..bukan tu je, orang2 die pun cantik..

Makanan die sedap giler….chocolate, macaroon, cheese, fresh milk…tak reti cane nk describe lagi…

Aiyoo…sampai sekarang tak sangke…dulu tgk swiss hanya di pokad sahaje…pernah jugak ade impian nk baring2 kt rumput hijau kat lereng2 gunung salji tu…tak sangke impian Salha jadi kenyataan…
Alhamdulillah!!!

Lepas gi swiss terlupe segale penat lelah selame ni…sampai situ tau enjoy je…!!!

Ok ni gamba2nyee…enjoy!!


Day 1

swiss-1-1

Thanks to aja, nurul and mastura yg sudi dtg ke klia...takpe...after this turn u all pulak...

swiss1-2

thanks to my hubby's family yang turut menghantar kami ke klia..

swiss1-3

our great leader kak ana..and congrats to adliza!!!

swiss1-4

our flight

qatar

sampai di qatar

qatar1

qatar2

qatar31

nk bertolak dari qatar ke zurich pulak...

qatar4

adliza kate nk tempah seat sebelah i....dh termakbul pun impian die...hehe...

sampai

sampai di zurich

swiss1-5

swiss1-6

sampai2 terus shopping di Bally Factory Outlet

swiss1-7

swiss1-8

swiss1-9

sambung jalan2 di zurich

swiss1-10

swiss1-11

swiss1-12

swiss1-13

sembahyang jap....

swiss1-14

swiss1-15

swiss1-17

swiss1-16

swiss1-18

ooooh....lala....

swiswiss1-19

swiss1-20

swiss1-21

lunch time...our chef...

swiss1-22

hantu shopping sambung aktiviti...

swiss1-23

swiss1-24

swswiss1-25

swiss1-26

swiss1-27

swiss1-28

swiss1-29

swiss1-31

swiss1-32

ngeeeeeeeee....happy!

swiss1-33

pasar malam kt zurich...

susu

susu sedappp!!fresh sangat2...uuuuhhh....sekotak ni i sorang je habiskan...

swiss1-34

dinner time...all 5 star service...wooo!!

swiss1-35

swiss1-36

our 5 star hotel...kami tido sambil dibuai mimpi yang indah...mane taknye...tak boleh bayangkan esok nk naik gunung pulak...wooo!!

ok…esok sambung day 2 pulakkks..pendakian kami ke puncak Alps!!!!!wooo!!!!tungguuuuuuuu…..

Gadis Melayu TV9 – Premium Beautiful

By Premium BeautifulOne Comment

Last call for PB Promo Price and rebates…

Tomorrow is the last day..

Save up to RM600 and get rebate of RM225!!

Almost RM900 of savings!!

Pls call or sms me at 012-2229453

or

email me at salha2910@gmail.com

P/s: Cepaaaatttt kawan-kawan….!!!!

lepas ni dh takde dahhh!!!

Premium beautiful…penaja utama untuk Program Gadis Melayu TV9

gadis-melayu

Semua finalis Gadis Melayu memakai PB...cantiiikkan!!!

Open House Madam..

By Activities, Business, Premium BeautifulNo Comments

Open house lagikkk…

The last open house yang kami attend before kami berangkat ke Swiss…i guess…ke ade lagi…pengsan gue…asyik makan jek..hadui…

Open house ni agak special sikit coz beraya bersame2 bizz partner a.k.a best buddies a.k.a sisters yang terchentaaa…yup, our relationship sgtla rapat macam adik beradik since masuk this biz…memang best sgt…susah senang kami kongsi bersama…kita berdoa agar same2 kite menuju puncak kejayaan…yup..we’re millionnaire in the making…we’re gonna make it BIG!…InsyaAllah…

Thanks to Nurul and Mel kerana sudi hadir…sorry coz kak Salha terlambat sket..manetaknye, dari Johor berkejar2 balik Kl sebab nk dtg open house ni gak coz semangat giler dengar Nurul ngan Mel nk dtg…cume tak sempat bergambar je…takpe lain kali kite bergambar…k..

And to Hanis, she’s the birthday girl that nite…Happy Birthday to uuu…(girl lagi kee…hehe)..

Tak lupe juge…Thanks to Madam and CDM Kak Ana for the delicious Nasi Briyani…sedaaap sgt…!!

Wah macam ucapan raye la pulak…

ok nah..ni gambar2 kamii…enjoy…

_dsc7753

Tuan rumah....berhati mulia betul Madam ni..walaupun berbangsa cina tapi dh macam org muslim dah...

_dsc7747

Tiga beradik dalam business...hehe...

_dsc7779

even open house, sempat lagi bincang strategy business..

_dsc77801

target rm100k lagikk...gulp! (buat2 terkejut pulak..hehe)

_dsc7771

My Mr. photographer yg tercintaaaa..

moz screenshot 2

_dsc7798

Kembar ke kami?..same ke?

a4

a7
Rugi tak dapat bergambar ngan nurul and mel…nanti kite bergambar kt airport la nak..hehe..
a8

a18
CDM Kak Ana… our idola….

a10
tiramisu birthday girl…

_dsc7805

Love,

Salha Zain

xoxo…

Business- Its Like Dream Come True…

By Business, Premium Beautiful, UncategorizedNo Comments

Selama 1 tahun setengah sahaja, pelbagai kejayaan yang telah  Salha capai…

Jam Tangan

jamPen

pen

Free trip to Switzerland

swis1switzerland4

Dapat trip ni macam tak berpijak di bumi yang nyata kejap aku dibuatnya…biar betol….huhu…bestnyeeeeee!!!

And…InsyaAllah satu lagi trip iaitu

Free trip ke Perth Australia…..

perth-at-night

Kali ni pun rase cam melayang kejap….huhu….bestnyeeee…..

Trip worth more than RM40k tapi semua free pulak tu…

Dari Klia, 5 star hotel , makan, minum, transportation, tour trip sampaila ke Klia balik…semuanye free….

Driving Pleasure

new-vios-black-mica

Dari Kelisa then bawak ni…memang ade beza jugakla kan….

But this is my next target

bmw3

InsyaAllah dalam tahun ni…


Siape kate surirumah tak boleh buat….

If Salha boleh…anda laaaagi extra-extra BOLEH…!!!

Business ni memang like a dream come true!!

Yang paling penting, Focus..Buat bersungguh2 dan.. Sentiasa bersemangat..

Mesti boleh punye…!!

Pada sesiape yang nk try this lifetime opportunity i suggest just give it a shot…!!

Memang best sgt..sampai tak terkata…

Call Salha 012-2229453

or email me at salha2910@gmail.com

I will share u my journey and guide u along the way!!!

sal22


Premium Beautiful

By Premium Beautiful, UncategorizedOne Comment

Ramai orang kata….

Nape PB ni mahal…

Aiyoh…ribu riban ker…

Corset kat luar tu murah2 je…

Ok, do u want to know why Premium Beautiful is so SPECIAL???

pbse

Tahukah anda setiap bebenang PB ini di sulam dengan sejenis batu kristal yg dinamakan..

TOURMALINE…

tourmaline_01

tourmaline_02

Tourmaline menghasilkan FIR (far infrared rays)..

Ini die khasiat Tourmaline..

  • Detoxification
  • Helps aid fat loss
  • Reduces water retention
  • Improves blood circulation
  • Expels unnecessary waste
  • Helps cleanse the liver and kidneys
  • Helps heal skin disorders
  • Reduction in emotional maladies such as anxiety and depression
  • Relief from acute and chronic illnesses
  • Aids in elimination of heavy metals, poisons, and carcinogenic material from our bodies
  • Reduces lactic acids and free fatty acids

Lagi facts tentang Tourmaline

The far infrared rays that Tourmaline emits create the same resonance in the body as is normally found in water. This has a very soothing effect on the nerves. Three-quarters of the human body is composed of water, this form of resonance absorption creates increased vitality in living tissues, enhancing energy levels and increases metabolism.

Ini lagi..

This gem has been reported to actually have the power to boost sexual energy in men, as it increases the blood flow and circulation in the body. The gemstone is also reported as helping to ease emotions, increasing vitality and vigor in both men and women.

Jadi, seluruh tubuh setiap wanita memakainya akan memperolehi khasiat dari Tourmaline..

dan..

Bayangkan..Bila kite memakai PB, tubuh kita bagaikan disalut

Kristal!!

” Sememangnya diri kite begitu berharga…”


Premium Beautiful..

By Premium Beautiful8 Comments

Kami adalah antara ibu-ibu yang menggunakan Premium Beautiful…

Premium Beautiful membuat kami lebih cergas dan sihat..

Premium Beautiful membuat kami tampil dengan lebih yakin…

Premium Beautiful membuatkan kami lebih anggun…

Kami ingin berkongsi kepuasan ini dengan anda semua…

Dengan Premium Beautiful anda pasti rasa ape yang kami rase…

We love Premium Beautiful!!!

fb3


hm1

hm2

hm5

hm6

hm7

hm9

hm4

hm3

hm12

hm32

and tidak lupe juge..

hmm1

hmm2

hmm3

Kami dah cuba…anda bila lagi….?

012-2229453

salha2910@gmail.com

Premium Beautiful

By Premium Beautiful2 Comments

Dialog i ngan my adik ipar sepanjang raye yang hari2 ade open house je…bagi i yang suka makan haruslah asyik gi open house je kaaann…


me: aishah, kak salha takutla asyik makan je keje aku…gi rumah sini makan, sane makan..pengsan…mesti berat naik ni..ade yang 10 kg ni naik…makkk tanakkk!!

aishah: pegi la timbang…ade kt dalam bilik tuh…

~dengan sedihnya lalu saye menimbangkan diri sendiri…

me: weh aishah!!timbang ni rosak ke hape?

aishah: takla…maneder rosak…nape?

me: tipula…maneder berat kak salha camni…takkanla takde beza kot..

aishah: berat selalu brape?

me: selalu 57kg gitula…takkanla 57 jugak kot…makan dhla macam hantu…

aishah : meh nk check timbang nih….(aku pun turun jap sebab nk tgk jarum timbang tu betul ke tak)..betul la nii…memang tepat kt kosong nih..timbang lg sekali tgk..

me: hah tengok nih…tipu giler timbang nih…

aishah: memang betulla tu kak oi..

me: ahhh..tanak timbangla…tak caye la timbang ni….(aku yang still dalam keconfusesan dan tak berpijak di bumi yg nyata)..

aishah: (garu kepala)..

Biar betul…melantak macam godzilla pun tak naik2 berat…

Adekah disebabkan PB…haiyooohhh!!!!

Unbelievable…

Korang baik pakai PB tgh2 open house ni…bahaye tau tak open house nih…

Nanti nk tanye call i cepat2 k.. 012-222 9453

Sales tinggal lagi 4 hari niiih…

_dsc7569

Happy face...ngeeeeeeeeeeee.....

Selamat Hari Raya!!!