fbpx

Last Saturday i jumpe one of my customer PB…dulu die ade masalah period tak teratur and masalah period ni berlanjutan sampai 4 bulan…cube bayangkan, die dh tak period selame 4 bulan tapi die still rase senggugut and backpain..tiap2 hari die rase cam nk nangis coz depressed sangat…dhla sakit senggugut yang teruk tapi die tak boleh makan any ubat menstrual or ponstan coz die allergy ubat…

i terkejut jugak rupe2nye masalah die teruk sampai macam tuh…i just ingat die just ade masalah period tak teratur…selama 4 bulan die menderita….SURPRISINGLY…die kate die pakai PB baru SEBULAN and period die terus pulih…

the first week die pakai pb die kate….darah keluar berketul2…bukan darah period but darah hidup juge…mungkin sebab dh 4 bulan darah kotor tak keluar dari badan…then yang die tak sangke nya..bile darah keluar tu tak rase sakit langsung even senggugut or backpain..tau2 darah keluar..Darah yang berketul2 tu keluar for few days then darah period die beransur normal…and sampai sekarang die kate Alhamdulillah..die dh masuk 2nd time period and period die seperti biase dah…

mase die cite kt i tu..kitorang kt ikea…punyela die happy…melonjak2 and cam nk menjerit je die coz happy sangat…nyonya cina yang tgh makan kt sebelah pun asyik pandang jer…tapi lantakla kan…kite dah happy and satu pencapaian hebat untuk kesihatan kite sendiri kan…

Satu bende yang die share haritu…agak menggerunkan jugeee….die ckp…mase die check doktor..doc kate if period tak teratur die tu berlanjutan.die berisiko tinggi utk tumbuh fibroid (tumor) dalam rahim…fibroid ni terhasil dari ketulan darah kotor dalam rahim…and bile tak rawat cepat…it can lead to cancer…and terus kene buat pembedahan untuk buang rahim and kene go thru session chemotheraphy untuk nk pastikan sel cancer mati dan tak merebak ke tempat lain…

gerun tak camni….huhu…takutkan…i pun dgr naik terus bulu roma…kadang2 kite selalu take for granted…bile dapat share dengan orang yang betul2 dah kene..baru kite tersedar jap…huhu…

so Alhamdulillah…semuanye dengan izin Allah…tapi yang penting kite usaha dulu untuk sembuhkan sakit kite…

memang terbukti PB ni betul2 berkesan untuk kesihatan wanita and tak di sangkal lagi dah…magic sungguh…

if ade pape yg korang nk tanye pasal PB ni…email i je salha2910@gmail.com…

kalau nk lagi cepat call je…012 -222 9453

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.