fbpx

The Facts of Life…

Kalau kite nk pandai mekap, selalu dekatkan diri dengan orang yang suke mekap..


Kalau kite nk bergaya, selalu dekatkan diri dengan orang yang pandai bergaya…


Kalau kite nk berbadan sasa, selalu dekatkan diri ngan orang yang gi gym…


Kalau kite nk panjat gunung, selalu dekatkan diri ngan orang yang panjat gunung…


Kalau kite nk pandai, selalu dekatkan diri dengan orang yang pandai…


Kalau kite nk rajin, selalu dekatkan diri dengan orang yang rajin..


Kalau kite nk jadi usahawan, selalu dekatkan diri ngan usahawan..


Kalau kite nk pakai kete BMW, selalu dekatkan diri ngan orang pakai BMW…


Kalau kite nk pakai handbag LV, selalu dekatkan diri ngan orang yang pakai handbag LV..


Kalau kite nk income 5 angka, selalu dekatkan diri ngan orang yang income 5 angka…


Kalau kite nk berjaya, selalu dekatkan diri ngan orang yang berjaya…


Kadang-kadang…kite tak perasan yang bile kite selalu dekatkan diri orang-orang yang dah capai ape yang kite nak..die sebenarnye ade some sort of kuasa tarikan yang boleh buatkan kite jadi camtu jugak…lebih kurang macam aura la….kalau kite dekat dengan orang-orang ni…Aura diorang kuat sangat tanpa kite sedar…yang bestnye kite pun nanti mesti dapat aura die sekali…

Kalau kite hadir seminar yang dianjurkan oleh orang2 yang berjaya contohnya.. Irfan Khairi (jutawan internet), Azizi Ali (real estate millionaire), Robert Kiyosaki (Rich Dad Poor Dad author), Warren Buffet (Investment tycoon), Bill Gate (the richest man in the world in Microsoft Industry), Donald Trump ( Business tycoon), Anthony Robbin( Successful Motivator)..agak2 kite pun kene tak tempias orang2 ni….mesti kene kaann…mesti kite pun tergolong dalam orang2 yang luar biase jugakkan coz diorang ni semua orang2 yang luar biase…kalau diorang ni biase2 tak sampai jadi camni…betul tak…?

Sebagai contoh, kalau kite nk jadi positive..kite kene dekat ngan orang-orang yang ade aura positive…
ok…cube kalau kite nk jadi positive, tapi kite dekat ngan orang yang asyik bermasalaaaaaaah je…asyik complain itu..ini…asyik tension tak tentu pasal…asyik ngumpat orang itu..ini..asyik keje nk marah orang….
Agak2la kan…boleh tak kite jadi positive…hmmm…mesti sukar sikit la…takut2..kite jadi macam tu jugak…betul tak….Nauzubillah…

Jadi..selalu2lah dekat ngan orang yang ber-aura sesuatu yang kite betul2 impikan…InsyaAllah, kite pun boleh jadi macam tu satu hari nanti….

irfan

Irfan Khairi

Azizi Ali

Azizi Ali

donald-trump

Donald Trump

Warren Buffet

warren buffet

Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki

Last but not least………………………………………………………………

bill-gates

Bill Gates

Bill Gates Car

Bill Gates Car

Bill gates living room...tu bukan frame gambo yee...tu real punye aquarium siap diver nk masuk dalam pun takpe...

Bill gates living room...tu bukan frame gambo yee...tu real punye aquarium siap diver nk masuk dalam pun takpe...

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.