fbpx

Universal Studio Singapore

Hi Ols! Rasenya ni post Salha yang paling banyak pictures. Bukan apa, sbb tanpa gambar rasa tak lengkap story Salha kali ni. Hehe.

Ok. Mula2 syukur pada Allah yang sangat2 sbb tertunai jugak hajat hati seorang ibu ini nak bawak anak-anak pergi ke Universal Studio Singapore jumpa Shrek dan kawan2 dia. Oklah, at least its a good start before bawak diorang ni pegi Disneyland plak. Alhamdulillah…

So post kali ni sambil tgk2 gambar, nanti Salha share sikit review apa-apa yg boleh dikongsi utk reference u ols nak pegi Universal Studio ni nanti. πŸ˜‰

Wajib bergambar depan rotating globe trademark Universal Studio ni. πŸ™‚

Go go go Holland 2 tiket! Hehe… Ok sedikit info on Universal Studio ticket price. One day pass for Adult is SGD 72, and Child (4-12) SGD 52.

We are finally here! Say hello to Mr. Sylvester Stallone…

Wah, ramainya geng2 Madagascar usha kat dalam tu. Jom! Next picture…

We started kat ‘Hollywood’ section. So kat sini banyak setting location yang dipakai bikin citer kat Hollywood. Layan…Palace World Premier. Citer apa la agaknya yer..

Oh Psycho 1960! Memang saya tak pernah tengok citer ni…

Ok. Ni actually tgh beratur nak masuk one of the attraction. A mockup Hollywood studio… Nak tengok detail nanti Salha post video kat dalam. πŸ˜‰

Ok yang ni outdoor ‘roller-coaster’ yang paling besar kat dalam ni. Ni adalah zone ‘Sci-Fi City’.Memandangkan anak2 tak cukup ketinggian, maka my brother ajela yang naik…

Sementara tunggu Arif main, kami teruskan perjalanan ke section ‘Anciet Egypt’. Makan dulu kat ‘Oasis Spice Cafe’. Halal ok! So boleh enjoy makan dengan puasnyer.

Macam2 ada. Harga pon berpatutan. πŸ™‚

Amin happy 1x, Mama happy 10x. Puas!Ok ni jer yang kami order. Selamat Menjamu Selera. πŸ™‚

Ini rupenyer keje suami saya… Sempat lagi bergambar dengan character from ‘Mummy Returns’.

Lepas makan, kami masuk kedaiΒ souvenirs. Actually every section dalam ni ada kedai2 macam ni.Alamak! Ape pulak ni? Cicak besar ker?

Jurassic Park!!!! Sejibik macam dalam movie!

Cantik tak Castle kat blakang ni? Anak2 semua cakap Disneyland. Hehe.. Kesian… Takpe nnt Mama bawak Amin gan Irfan pegi ye. Mama JANJI! πŸ™‚So castle ni tak lain dan tak bukan castle Shrek 4D! From all attraction, actually yang ni yang anak2 Salha paling enjoy. Nak tau kenapa nanti korang kena try sendiri, bawak anak2 ok. πŸ™‚SHREK 4D about to start… Salha tanak cakap2 apa2.. Yang ni korang mesti RASA sendiri. Baru FEEL!

Layan anak2 lagi…

Irfan ngan Ayah nak jadi gingerbread-man ker?

Last show for the day. Donkey punyer persembahan. Yang ni pon ada dlm video nanti Salha upload ye. Show kat Universal Studio Singapore ni basically berakhir dalam pukul 6.40pm – 7.00pm. Tapi kedai2 dan permainan still open till 9pm.

HAPPY! ‘FAR FAR AWAY’ yang paling best!

Sunset… Subhanallah!

Rumah SHREK! Ingat nak beraya tapi Shrek balik kampung, so bergambar kat luar jer. πŸ™

Madagascar souvenirs shop…

Kedai yang paling banyak barang2 cute!

Ni dah sampai kat Hollywood balik… Malam baru nampak meriah sebab dah pasang lampu!

One of the cafe.. Sorry tak ingat nama…

Classic cars! Pose ala Bonnie and Clyde… πŸ˜›

Terima kasih! Tak sangka boleh dapat Anugerah Best Hollywood Wife. TQ TQ TQ. πŸ™‚

Irfan making the final check. Make sure we have covered every corner…

Amin confirmed… Yeap! Semua dah pegi!

.

.

.

.

Ok. Itu ajelah review Universal Studio Singapore dari Salha. Overall rating: 5 star! Sbb anak-anak happy sangat sampai balik sepanjang2 perjalanan asyik citer pasal Shrek, Jurassic Park etc… InsyaAllah panjang umur, murah rezeki Mama bawak gi Disneyland yer! Ni dah berapa kali mention ni, CONFIRM mesti jadi. Amin…

Credit to: Hubby aka Official photographer and my lil brother Arif Zain for the photos

 

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.